You are currently viewing Nije sve u kontrastu, ima nešto i u teksturi

Nije sve u kontrastu, ima nešto i u teksturi

Ovaj lep i svetao stan na Novom Beogradu opremili smo nameštajem po meri tako da svaka prostorija bude u savršenom skladu.

Dnevni boravak kuhinja i trpezarija su jedna celina gde se elementi nameštaja prirodno nadovezuju. Izazov je bio da nekoliko različitih materijala vodimo kroz prostor, a da on ostane neutr alan i ostavi mogućnost za dodatno dekorisanje.

Poigrali smo se sa teksturama: Kuhinja i plakar koji vodi do dnevnog boravka dizajnirani su kao celina. Sa plafona se spušta baršunasta bela boja. Presek se događa sa beton sivim neznim tonom. Završnica sa toplom sivom. Radna ploča kuhinje je kompakt u izrazitom dezenu betona. Toplinu prostoru daje univer sa dezenom hrasta, koji se javlja na obodima plakara i trpezariji, a nastavlja u dnevnoj sobi.


Poseban akcenat daju metalne konstrukcije, sa kojima već pomenutim dezenom betona daju lagani industrijski izgled.

Tv komoda je od univera hrasta, ima veliku fioku i skriveno mesto za kablove. Uprkos dimenzijama, zbog transparentnosti metalne konstrukcije koja je nosi, deluje prozračno i neopterećuje prostor.


Hodnik je opremljen velikim cipelarnikom i čivilukom, od univera u svetlo beton dekoru. Posebnu toplinu dobrodošlice daje hrast koji se javlja u akcentima.

Plakar spavaće sobe je u dezenu oraha, a tekstura je nestandardno okrenuta da prati dužinu što sa ugradnim ručkama daje elegantnu notu. Refleksiju svetla pružaju i zagasito braon ogledala.


Plakar u hodniku u dezenu platna prostoru daje topao i miran izgled, a front koji je pod kosinom je u ogledalu, koje dodatno širi prostor.

#nameštajpomeri #ideje #kuhinjapomeri #plakaripomeri #dizajnenterijera