You are currently viewing Industijski i Skandinavski dizajn

Industijski i Skandinavski dizajn

Industrijski stil- proizvodnja, mehanika i sirovi materijali u kombinaciji sa skandinavskim- svetlim bojama i pročišćenim minimalističkim dizajnom i efektnim akcentom
u boji su sklop koji domu daje karakter i ležernost.

Kombinaciju ova dva stila primenili smo u kuhinji koju smo izradili po meri.

Kuhinja je bele boje i jednostavnih linija. Pruža se dužinom zida. Krase je metalne crne ručke koje se javljaju na donjim elementima. Radna ploča je dezen betona, iako pohabanog izgleda laka za održavanje, odlično se uklopila uz zidne i podne pločice drvenog dezena. Utičnice smeštene u podu gornjih elemenata, veoma su pristupačne i paktične, a da se na prvi pogled ne vide.

Element koji dominira prostorom je kuhinjsko ostrvo sa velikom drvenom policom koja kuhinjski prostor odvaja od ulaza i pravi vizuelnu barijeru. Knjige i detalji omekšavaju malo sirov industiski izgled. Na radnoj površini nalazi se utičnica, pa je upotreba kuhinjskih aparata i na ovom elementu omogućena.

Prednji front je delom u dezenu drveta, a na radost najmlađih ukućana većim delom crna tabla za pisanje. Istom crnom bojom obojen je i veliki stub, pored kog je frižider.

Rasvete ima u nekoliko nivoa: ugradna plafonska, radna, ambijentalna i dekorativna iznad ostrva zaokružuje industrijski izgled.

Na zidovima, slike, fotografije i grafike, koje daju karakter i oživljavaju prostor.

Prednost primene ovih stilova je da ostavlja prostor za slobodno izražavanje kroz detalje, tako da i blagi nered, vidne ogrebotine i godine korišćenja mogu da se pripišu ležernosti, a da ne remete estetiku.

Da li ste spremni da date slobodu svom domu?

#KuhinjePoMeri #stil #IndustrijskiDizajn #SkandinavskiDizajn