You are currently viewing Raskoš baroka i industrijski šik

Raskoš baroka i industrijski šik

Kada poželite da nekom prostoru dodate dašak luksuza, komad nameštaja u stilu baroka može biti pravi izbor. Barokni stil je luksuz koji se vidi: bogate i složene dekoracije, najkvalitetniji materijali, nameštaj kraljevskih linija u pompeznom duborezu, svetle boje, tapete i slike po zidovima, veliki raskošni lusteri, upotreba plemenitih metala – zlato…

Zbog svoje specifične izražajnosti, potrebno je znanja i umeća da se uklopi sa drugim stilovima i odgovori na zahteve savremenog načina opremanja enterijera.

Jednoj devojačkoj sobi probudili smo otmenost elementima baroka. Predimenzionirano ogledalo u zlatno-srebrnom ramu dominira prostorom. Težinu ovog stila obuzdali smo dodavanjem komode u industrijskom stilu. Poveznica su metalne noge u boji zlata i srebra, koje uzdižu komodu, čine je lakom i rasterećuju prostor. Rasveta je takođe u industrijskom stilu, a u boji zlata. Tople sive nijanse komode i noćnog stola dobro se kombinuju sa krevetom od punog drveta u sivom hrastu. Da bi funkcionalnošću zadovoljili zahteve savrenenog života, napajanje uređaja učinili smo pristupačnim ugrađivanjem modula na dodir.

Ova nesvakidašnja mešavina barokne izražajnosti i modenog koncepta ukazuje na stil života i shvatanje estetike koji su interporirani u prostor.